Home » Kraamtijd

 

Kraamtijd

Intake 

Bij het aanvragen van zorg maken we een afspraak voor een intake gesprek.

Voor het persoonlijke contact kom ik bij je aan huis. Vind je het fijn om ook je eventuele kinderen en partner met mij kennis te laten maken, dan kunnen we ook 's avonds afspreken.

 

Een veel gestelde vraag is: op hoeveel uur kraamzorg heb ik recht?
Ieder gezin heeft recht op 49 uur kraamzorg bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding, verdeeld over 8 dagen.Tijdens het intakegesprek zal er gekeken worden hoeveel uur kraamzorg noodzakelijk/gewenst is. Ik kijk naar je gezinssamenstelling en je woonsituatie en eventuele medische achtergrond.
Na de bevalling kijken we of de uren zo blijven of dat er meer uren moeten worden toegevoegd.
Bijvoorbeeld, je bevalt door middel van een sectio (keizersnede) dan is de kans groot dat je meer uren nodig hebt. Of je hebt problemen met het voeden, ook hier kan ik meer uren voor toevoegen.
Alles gebeurt in overleg met de verloskundige en zij zal ook haar handtekening onder het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) zetten.

Let op! Dagen die je in het ziekenhuis e/o kraamkliniek verblijft worden gerekend als kraamzorg uren, voor een ziekenhuis opname staat 6 uur per dag en het verblijf in een kraamkliniek 8 uur per dag. Deze worden afgetrokken van de toegekende uren. De bevalling staat buiten de geïndiceerde uren.

Vroege Inzet Partusassistentie; (VIP)

In overleg met de verloskundige kan je al in een vroeg stadium van de ontsluiting ondersteuning krijgen bij je bevalling.

Deze ondersteuning/ begeleiding, is het zelfde als van een Doula, maar dan mét kraamtechnische kwaliteiten en verantwoordelijkheden.

Deze uren worden vergoed door je zorgverzekeraar en niet in mindering gebracht op je kraamzorguren achteraf. ( controleer even hoeveel uren je verzekering maximaal dekt!)

Denk bijvoorbeeld aan :

*Je partner kan niet aanwezig zijn en je wilt niet alleen zijn

*Je bent angstig/onzeker en kan je moeilijk ontspannen

*Je hebt behoefte aan invoelende (vrouwelijke) begeleiding

*Je wilt begeleiding met de zwangerschapsyoga houdingen en ademhalingstechnieken, zoals je je hebt voorbereid op de geboorte.

*Je hebt behoefte aan een steun en toeverlaat die kundig is en je NIET alleen laat...

 

 

foto-s-telefoon-3-592.large.jpg?0.9478132133372128