Home » Kraamzorg

 

Kraamzorg

 

 

Wat mag je van mij als kraamkundige verwachten?

 

Ik ben er om te zorgen dat je een ontspannen kraamtijd hebt waarin je de vrijheid voelt om je te laten verwennen zodat je straks uitgerust en met volle energie de zorg voor jezelf, je kind(eren) en je huishouden en/of je baan weer op je kan nemen.

Na 9 maanden zwangerschap plus een bevalling heb je een weekje "rust" écht verdiend!

De eerste dagen staan in het teken van ontspannen en uitrusten van de bevalling.Je kunt uitgebreid de tijd nemen om je kindje te leren kennen en er van te genieten .

Wanneer je borstvoeding geeft begeleid ik je daar in en kiezen we samen voor de prettigste weg

Wanneer ik 's ochtends binnenkom, worden de gebeurtenissen van de nacht, onder het genot van een kopje thee of koffie, doorgesproken.

Hierna wordt het ontbijt verzorgd. Na het ontbijt volgen de controles van o.a. temperatuur en polsslag bij jou als kraamvrouw.

Hierna kan je lekker gaan douchen en daarna wordt de stand van de baarmoeder en worden eventuele hechtingen gecontroleerd.

Daarna volgt de verzorging van de baby.

 

De controles worden vakkundig gedaan en al doende leer je waar je als moeder op kunt letten. Stap voor stap worden jij en je partner vertrouwd gemaakt met de nieuwe vaardigheden die later van je verwacht worden.Vanzelfsprekend gaat er veel aandacht naar de voeding van de baby. Je wordt op kundige wijze bijgestaan en gemotiveerd bij het geven van borstvoeding volgens de regels van de WHO.( Wereld Health/gezondheids Organisatie) Met veel geduld en invoelingsvermogen zal ik een steun voor je te zijn!

Heb je nog andere kinderen? Maak je geen zorgen dat ze aandacht of begeleiding te kort komen. Ook zij worden betrokken bij de verzorging en het welkom heten van hun nieuwe broertje of zusje.

Er zullen veel momenten zijn voor uitwisseling van vragen en antwoorden. Dat je de rust en ruimte ervaart om vragen te stellen en ervaring op te doen is van groot belang.

De kraamkamer en het sanitair worden iedere dag opgeruimd en schoongemaakt.De nadruk ligt op hygiënisch handelen.

In overleg met jou krijgt het kraambed en de wieg schone lakens en word de was en strijk voor je bijgehouden.

Lichte huishoudelijke taken worden gedaan, het huis word aan kant gehouden. Achterstallige werkzaamheden behoren niet tot de taken.

Bij een kraamtijd hoort natuurlijk kraambezoek. In overleg plannen we daarvoor het beste tijdstip op de dag, natuurlijk dragen de beschuiten met muisjes en verse koffie bij aan het feestelijke gevoel. Geniet van het fijne gevoel dat alles voor je geregeld word, nog even en je mag en kan alles weer zelf!

Via mijn/het kraambureau heb je een kraamdossier ontvangen. Dagelijks worden alle controles, voedingen, afspraken e.d. genoteerd. Na de kraamtijd blijft het zorgplan in jullie gezin achter samen met de overdracht van kraamzorg naar Jeugd Gezondheids Zorg (JGZ) /consultatiebureau.

Je kraamtijd behoort een feestelijke tijd te zijn, tussentijdse evaluatie's  maakt dat we plannen en afspraken kunnen bijstellen zodat het echt een feest is en blijft!

Aanvragenkraamzorg

Shanti zwangerschapbegeleiding is erkent als kraamcentrum. In het bezit van een AGB code

en geregistreerd bij het Kenniscentrum Kraamzorg onder nr. 200298
Wanneer je kraamzorg bij  KRAAMCENTRUM SHANTI  aanvraagt bespreken we welke weg het beste is. 

KRAAMCENTRUM SHANTI  is de bedrijfsnaam waaronder ik mijn werkzaamheden als zzp-er uitvoer. Soms is het niet mogelijk als zzp-er rechtstreeks via de verzekering zorg te verlenen omdat ik niet gecontracteerd ben door hen.Het is slim dat even bij je verzekeraar te na te vragen. Vaak vragen zij om een kopie van mijn diploma en het registratienummer van het KCKZ ( Kennis Centrum Kraam Zorg) Waarna het meestal geen probleem is. Soms dien ik je aan te melden via een kraam- of bemiddelingsbureau, dat wel rechtstreeks verbonden is met de verzekering.Je ziet dat er meerdere mogelijkheden zijn..... 

 

Wat te doen bij onvoorziene omstandigheden?

Mocht ik onverhoopt een been breken of door een andere onvoorziene oorzaak geen kraamzorg kunnen verlenen dan zorg ik via erkende kraamzorg bureaus voor deskundige, collegiale vervanging.

We houden contact tijdens je zwangerschap, zodat je eventuele vragen altijd kan en mag stellen.

Verlengde Kraamzorg

Voor lang niet iedereen is 8 dagen kraamzorg genoeg. Het is soms puur noodzakelijk om jezelf als moeder wat langer in acht te nemen, goed uit te rusten, op te knappen om daarna de zorg voor je gezin weer op je te kunnen nemen. Misschien is het de pasgeborene of de meerling die extra zorg behoeft en zijn een paar extra handen in een gezin meer dan welkom.

Wat de rede ook is, mocht je extra zorg, begeleiding, ondersteuning kunnen gebruiken, met 25 jaar kraamervaring sta ik ook jou graag terzijde!

Zie ook mijn website: www.wijkzuster-anita.nl 

 

 

 

  

 

 

 

 

                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Hanny de Bruin, Manager Kraamzorg/praktijkopleider

Splinterlaan 154 B

2352 SM Leiderdorp

071-5424075

info@zorg-vuldig.nl

www.zorg-vuldig.nl

Klantenservice Drenthe