Home » Post Partum Doula
illu_PSN-01.jpg

Klik hier om een tekst te typen.

DoulaNita                                                                                              

Pré- Natal- & Postnatal support door Anita Wolsink-Versnel. 
Mijn opleiding (en registratie) als Post Natal Doula volgde ik bij de (enige) organisatie die in Nederland ondersteuning biedt aan gezinnen in de periode na de bevalling: The Postnatal Support Network. Je kunt meer lezen over deze organisatie via: http://postnatalsupportnetwork.com

Waar bestaat mijn ondersteuning uit? Mijn hulp als Postnatal doula gaat uit naar jou als moeder. Het wordt als prettig ervaren dat er iemand is die naar je luistert, die je begrijpt en waarbij je jezelf kan zijn. Die mentale steun kan helpen om gebeurtenissen een plaats te geven en langzaam te wennen aan de nieuwe gezinssituatie .
Ik ben als een vriendin of moeder met een luisterend oor, met respect voor jouw eigenheid.Terwijl jij je welverdiende rust neemt krijg je de tijd om ook geestelijk moeder te worden, een goede binding aan te gaan met je kindje. Je kindje de meest belangrijke basis mee te geven en eindeloos te knuffelen. Volkomen gerust dat eventuele andere kinderen goed verzorgd worden en het huishouden draait. De boodschappen, de was, alles wordt voor je verzorgd. Je mag genieten van het moeder zijn. Je baby voeden wanneer hij/zij honger heeft, verschonen wanneer dit nodig is, wassen op het moment dat jij dat wil. Je Doula Moedert de moeder (Mothering the mother) Vergeet niet dat een Doula in huis óók de vader ontlast. Dat betekent méér kwaliteit tijd met elkaar! Vanuit het principe van 40 dagen rust is het aanbevolen om bezoek zoveel mogelijk te beperken en uit te stellen tot na die periode. 
JIJ bent de prinses! 
Om naast rust sneller herstel van je lichaam te bevorderen kan ik uitgebalanceerde maaltijden verzorgen. Omdat de Ayurvedische gezondheidsleer ten grondslag ligt aan de opleiding, wordt vegetarisch eten aanbevolen. Deze maaltijden helpen je aan te sterken, je ijzergehalte op pijl te brengen, ondersteunen de nierfunctie, brengen de hormoonhuishouding in balans, geven je een gezonde proteïne boost, ondersteunen de borstvoeding en bevorderen je weerstand.

 

DoulaNita
De kosten voor de boodschappen worden door het gezin gedragen. Ik zal die kosten zoveel mogelijk tot een minimum beperken door efficiënt in te kopen. Er kan een gericht bedrag afgesproken worden voor boodschappen en dranken.
Vragen: 
• Zijn er speciale dieetwensen of allergieën waar ik rekening mee moet houden? 
• Is er iets dat je niet graag eet of drinkt? Bepaalde groenten, specerijen? Of juist heel graag wel? 
• Wil je dat ik zoveel mogelijk biologische ingrediënten gebruik, of wil je het juist niet? 
• Wil je afspraken maken over het te besteden bedrag voor de maaltijd(en)? Zo ja, welk bedrag mag ik besteden? 
• Zijn er andere mensen die maaltijden voor je kunnen koken? 
• Kun je van tevoren al maaltijden koken en invriezen? 
• Is het eventueel handig/nodig om een mealtrain op te zetten?

Nuttige verwen momenten behoren zeker tot de mogelijkheden. Massages! Specifieke ont-zwanger voetmassages, schouder en rug massage, buikmassage…Je mag het zeggen waar en wanneer je maar wil! Om je innerlijke organen en je bekken te ondersteunen kan ik je Belly binding aanbieden. http://postnatalsupportnetwork.com/binding-the-belly

 

Ter afsluiting van je zwangere- en cocoon periode kan je lichaam en geest veel steun ondervinden van een sluitingsritueel. Hierbij kan je denken aan een speciaal verzorgd bad met bloemen en kruiden, een yoni stoombad of een Rebozo closing ceremony. 
Wanneer je het lastig vindt veel verschillende zorgverleners om je heen te hebben is het een mogelijkheid mij als Prénatal Doula, zwangerschapsyoga docent, bevallingscoach en kraamkundige in te huren zodat je maar één gezicht aan je bed hebt. Zeker wanneer je ook nog andere kinderen hebt is dat een rustige gedachte. Hiermee kan ik je een compleet pakket bieden waar jij je keuze uit kunt maken.

 

DoulaNita

Voor alle duidelijkheid:

Vanuit mijn beroep als kraamkundige en PP Doula ben ik gehouden aan mijn zwijgplicht. Dat wil zeggen dat alles wat mij in vertrouwen verteld wordt geheim blijft. De privacy is gewaarborgd. 
Contract:
Graag leg ik de concrete afspraken die we maken over het aantal uren inzet, de inhoud van mijn ondersteuning en de vergoeding van gemaakte (boodschappen-) kosten vast in een contract. Het contract stel ik op en leg ik je voor ter ondertekening nadat we dit document hebben besproken en eventuele vragen van beide kanten zijn beantwoord. Het is erg prettig als je na afloop van de ondersteuning een kort evaluatie wilt schrijven om aan te geven hoe je de hulp hebt ervaren. Dit kan op onderstaande website.
Ben je geïnteresseerd en wil je een persoonlijke toelichting of meer informatie? Ik sta je graag te woord! Je kunt me bereiken via mail, website of telefonisch.

Graag tot ziens!

DoulaNita: Anita Wolsink-Versnel, 06-21543727
Anitawolsink@gmail.com
www.shantizwangerschapsbegeleiding.nl

 

                                         

 

 

  • Meer bekijken op POSTNATALSUPPORTNETWORK.COM
     
    Heb je vragen? Laat een berichtje achter en ik beantwoord je zo snel mogelijk.